سامان گلریز عنوان كرد

بسیاری از غذاهای ایرانی مثل یوزپلنگ در حال انقراض است

بسیاری از غذاهای ایرانی مثل یوزپلنگ در حال انقراض است

به گزارش مجله سرگرمی، درحالی که کارشناسان گردشگری و آشپزی از انقراض روش تهیه خیلی از خوراک های ایرانی خبر می هند، تحقیقات انجمن جهانی سفر و غذا نشان داده است که حدود ۵۰ درصد از هزینه های سفر و تفریح مردم جهان در مقصد، صرف خوراک و نوشیدنی می شود.


به گزارش مجله سرگرمی به نقل از ایسنا، جشنواره کوچک آش های محلی درحالی در کاخ نیاوران برگزار شد که همزمان از یک استارت آپ خوراک به انگیزه اشتغال زایی برای بانوان، گردآوری اطلاعات و مستندنگاری آش های ایرانی و برندسازی آش های ایرانی و احیا و تقویت گردشگری خوراک، رونمایی گردید.
دانیال خلج، کارشناس و راهنمای گردشگری در حاشیه این جشنواره در اهمیت گردشگری خوراک و غذاهای ایرانی سخن گفت و با اشاره به آمارهای انجمن جهانی سفر و غذا، اظهار داشت: برپایه تحقیقی که این انجمن در سال ۲۰۲۰ انجام داده است ۵۳ درصد از هزینه تفریحات و سرگرمی های گردشگران برای خوراک و نوشیدنی صرف شده است که این آمار تأثیر عجیبی در تولید ناخالص کشورها دارد.
او سپس با اشاره به بی توجهی هایی که در برندسازی خوراک ایرانی شده است، بیان کرد: در تقویم جهانی روزی به نام کوکتل داریم که اتفاقا برای بدن مضر است و یا چند روز دیگر روز جهانی چیپس و شکلات است و یا روز جهانی سالاد سزار در تقویم جهانی ثبت شده است. کشورها با چنین اقدام هایی می کوشند توجه گردشگران را جلب کنند، آن وقت ما در ایران با این همه عنای خوراک و نوشیدنی نتوانستیم توریست غذا جذب نماییم.
کارشناس ارشد مدیریت گردشگری همینطور به اثر اشتغال زایی گردشگری اشاره نمود و افزود: حفظ خوراک ها به حفظ فرهنگ ایرانی منجر می شود. با وجود تنوع زیاد غذاهای ایرانی، رئوش تهیه خیلی از آنها در حال فراموشی است و حتی خیلی ها نمی دانند آن غذا متعلق به اجدادشان و یا زادگاهشان بوده است. در خیلی از هتل های چهار و پنج ستاره هیچ تلاشی برای معرفی خوراک و نوشیدنی ایرانی نمی شود و این همه بی توجهی به ظرفیت های خوراک و نوشیدنی ایرانی در گردشگری شده است.


سامان گلریز ـ کارشناس آشپزی و از محققان این حوزه ـ هم از بی توجهی به تاریخ و ارزش های فرهنگی در حوزه خوراک که سبب انقراض خیلی از غذاها شده است، سخن گفت و اظهار داشت: همان گونه که یوزپلنگ در حال انقراض است بسیاری از غذاهای ایران هم در حال انقراض است. کاری که میتوان انجام داد اینست که یک مرجع در رابطه با غذاهای ایران داشته باشیم و امیدوارم بتونیم میراث فرهنگی را تشویق نماییم تا افراد مختلف به شهرها و روستاها باید بروند و تحقیق کنند و اطلاعات این حوزه را گردآوری کنند.
وی همینطور اظهار داشت: تاریخ آشپزی ایران مدیون بانوان ایرانی است، چون درحالی که نه کتاب و نه نوشته ای از گذشته خوراک ایرانی باقی مانده بود، زنان این سرزمین، دانش غذا و نوشیدنی های این سرزمین را نسل به نسل انتقال دادند.
در ادامه، امیر اله مانی، فعال گردشگری و مدیر استارت آپی که در رابطه با معرفی آش های ایرانی است و در این مراسم شروع به کار خویش را اعلام کرد، اظهار داشت که این استارت آپ به مستندنگاری، معرفی، آموزش، برندسازی و جمع آوری اطلاعات آش های ایرانی و اشتغال زایی بانوان منجر می شود و بشکلی غیرمستقیم فرهنگ ایران در زمینه خوراک را ترویج می دهد و به احیای گردشگری خوراک منجر می شود. از همین رو، تلاش می نماییم در آینده و در صورت همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جشنواره بزرگ تری در یکی از استانهای کشور اجرا شود.



1402/02/27
16:28:52
5.0 / 5
636
تگهای خبر: اجرا , تقویم , تولید , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز