نان لواش از کجا می آید؟

نان لواش از کجا می آید؟

مجله سرگرمی: گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از چگونگی ساخت و تغییرات واژه «لواش» در طول تاریخ نوشته است.


به گزارش مجله سرگرمی به نقل از ایسنا، صفحه این گروه در توضیحی درباره «نان لواش» آورده است: ««لواش» ظاهرا ترکی است. به لِواش و لَباش نیز شهرت دارد. در ایران به شکل های مختلف پخت می شود. فرهنگ جهانگیری در یکی از معانی «لاوَک» می نویسد: نانی بُوَد تُنُک، که آنرا لواش نیز گویند. قدمت این نان از حضور آن در شعر برخی شاعران مانند مولانا و نزاری پیداست.
اولیا چلبی، جهانگرد عثمانی، در ۱۶۵۵ به نان لواش در قزوین اشاره کرده، و شاردن نیز از آن به نام لواچ یاد کرده است.
گویا لواش در تهران تا اواخر قرن نوزدهم نبود و آنرا از روستاهای اطراف بعنوان سوغات می آوردند. در اواسط ۱۹۸۰ نانوایی های لواش تنورهایی نصب کردند که هم تراز زمین بودند و کارگران هم نشسته کار می کردند. این نان به «لواش زمینی» شهرت داشت.
منابع: فرهنگ جهانگیری؛ لغت نامه دهخدا؛ فرهنگ ریشه شناختی زبان فارسی؛ «تاریخ نان در ایران» (ویلِم فلور)، متن گفت وگوی علی بلوکباشی با ایسنا؛ تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم (نوشته جعفر شهری)»




منبع:

1400/11/10
13:41:43
5.0 / 5
578
تگهای خبر: فرهنگ , فرهنگستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز