گفتگوی مهر با آتش تقی پور؛

خروج روایت قسمتی از رنج مردم است

خروج روایت قسمتی از رنج مردم است

مجله سرگرمی: آتش تقی پور بازیگر فیلم سینمایی خروج معتقد می باشد ابراهیم حاتمی كیا در این فیلم هم همچون همیشه درد مردم را داشته و دردمندانه روایت یك اعتراض را به تصویر درآورده است.



آتش تقی پور بازیگر فیلم سینمایی «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا که این روزها به صورت آنلاین در حال اکران است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این اثر اظهار داشت: من قبل از این در یک سریال با ابراهیم حاتمی کیا همکاری داشتم. به همین واسطه با نحوه کار همدیگر آشنا بودیم و من نگرش او را می شناختم. بنا بر این تا پیشنهاد همکاری در این فیلم را به من داد خوشحال شدم البته شرطی برای همکاری گذاشته بود؛ اینکه همه ما نحوه کار و رانندگی تراکتور را یاد بگیریم.
این بازیگر پیشکسوت افزود: در همان زمان شخصی به نام مهندس مروتی از مشهد آمد تا به ما رانندگی تراکتور را یاد بدهد چون تراکتور یکی از وسیله های بسیار خطرناکست یعنی اگر کسی با آن تصادف کند و یا واژگون شود احتمال مرگ راننده بسیار بالاست. حتی یادم است روز اولی که نشستم تا رانندگی کنم، تمام وزنم را روی کلاج می انداختم اما پایین نمی رفت. این در حالیست که من ۱۰۵ کیلو وزن دارم و باید کلاج پایین می رفت ولی به هر حال رانندگی با این وسیله سخت بود. کار در «خروج» خیلی سخت بود چون همه لوکیشن های آن بیرونی و ممکن بود مشکلاتی پیش بیاید برای مثال با توجه به این که ما به خیابان های تهران می آمدیم امکان تصادف وجود داشت و همین کار را سخت می کرد.
وی اضافه کرد: حاتمی کیا یک کارگردان سخت گیر و جدی است اما در عین حال طنزی در کلامش دارد که هنرپیشه می تواند به آن پی ببرد. البته منظورم این نیست که وی در «خروج» تعمدا اهتمام کرده که کسی را بخنداند اما موقعیت هایی پیش آمده که در عین حال که به درد این مردم فکر می نماییم ممکنست خنده مان بگیرد البته من از پیش تر این نگاه او را می شناختم بدین سبب نه اینکه بخواهم در «خروج» تعمدا به صورت طنز بازی کنم، اما در کار لحظات این چنینی را می بینیم که موجب می شود تماشاگر بخندد.

کاش نام فیلم «خروج» نبود
تقی پور بیان کرد: حاتمی کیا در «خروج» به زندگی آدم ها و معیشت آنها اعتراض دارد. البته کلمه «خروج» در اسلام به خوارج منتسب است و کاش نام فیلم را چنین نمی گذاشت. به هر حال وقتی کسی برای حیات و ممات خود می جنگد نمی گردد نام خارج شده را روی او بگذاریم. در «خروج» می بینیم که به ناگاه آب شور به مزرعه یک کشاورز می آید و به آن لطمه می زند بنا بر این او بر آشفته می شود، از همین رو کار او یک اعتراض قرص و محکم است. این فقط قسمتی از درد و رنج مردم بود که در این فیلم به تصویر کشیده شد. یعنی رنج انسان هایی که جهت زندگی می جنگند اما برخی مسئولان ما نسبت به آنها بی تفاوت هستند.
این روزها که وضعیت کرونایی داریم، دولتمردان مدام می گویند در خانه بمانید در صورتیکه مسئولیت معیشت مردم را به عهده نمی گیرند، گویا نفسشان از جای گرم بلند می شد و زندگی خوبی دارند اما وقتی زندگی یک فرد بسته به شغلش است چطور می تواند از خانه بیرون نرود؟ وی ادامه داد: در چنین شرایطی چه باید کرد؟ این اعتراض یک چیز طبیعی است. حاتمی کیا قهرمان های «خروج» را در موقعیتی گذاشته است که جز اینکه اعتراض مصلحانه کنند کار دیگری از آنها برنمی آید. در این فیلم می بینیم که هیچ کسی به حرف کشاورزها گوش نمی نماید. انگار این مسئولان و مدیرانی که دور و بر این آدم ها هستند اصلاً به آنها بی توجه هستند در عین حال همین مسئولان اعتقاد دارند که آدم ها باید ساکت شوند. اما چرا باید ساکت شد؟
بازیگر «خروج» افزود: یک مثال ساده می زنم؛ این روزها که وضعیت کرونایی داریم، دولتمردان مدام می گویند در خانه بمانید در صورتیکه مسئولیت معیشت مردم را به عهده نمی گیرند، گویا نفسشان از جای گرم بلند می شد و زندگی خوبی دارند اما وقتی زندگی یک فرد بسته به شغلش است چطور می تواند از خانه بیرون نرود؟ چنین فردی حتی به مرگ هم راضی می شود تا بتواند خرج معاش خود و خانواده خودرا دربیاورد.
تقی پور اضافه کرد: در «خروج» هم می بینیم این آدم ها راه می افتند تا اعتراض خودرا به گوش دولتمردان برسانند گرچه از همان ابتدای امر سرانجام کار مشخص است، شواهد نشان میدهد که پاسخی به این اعتراض ها داده نمی گردد و به جایی نمی رسد کما اینکه در راه بعضی از آنها به سبب ناتوانی از این گروه جدا می شوند، اتفاقاتی می افتد که مجبور می شوند برگردند یا حتی به حرف دولت مردان گوش می دهند و فکر می کنند آنها راست می گویند و برمی گردند کما اینکه در این سال ها بسیاری از ماها به همین نحو قانع شده ایم، فکر کرده ایم مسئولانمان درست می گویند و سکوت کرده ایم.
این بازیگر اظهار نمود: هرچند در «خروج» معترضان به سمت دفتر ریاست جمهوری حرکت می کنند اما در سکانس های ابتدایی می بینیم که رئیس جمهور به کلبه یک کشاورز آمده است به نظرم در همان سکانس خود رئیس جمهور باید پیشنهاد کمک رسانی به مردم را می داد نه اینکه آن کشاورز طلب یاری کند. پس مسئولان به چه دردی می خورند؟

رئیس جمهوری که در «خنده رویی» استاد است!
بازیگر پیش کسوت فیلم سینمایی «خروج» در ادامه اظهار داشت: به هر حال رئیس جمهور ما امروز در خنده رویی و برگزار کردن امور همراه با خنده استاد است! به نظرم می شد فیلم به شکلی پیش برود که اصلاً خود این رئیس جمهور نوعی پیشنهاد یاری به کشاورزان بدهد. با این وجود به نظرم حاتمی کیا یک فیلم خوب ساخته است یعنی در این شرایطی که آدم ها باید به معیشت خود فکر و اعتراض کنند چنین فیلمی ایجاد می شود. باید بگوییم ما انسان هستیم و باید دولت مردان ما به این مساله فکر کنند. داستان «خروج» برمبنای یک داستان واقعی است و درد مردم در آن دیده می شود.
حاتمی کیا در یک برج عاج سکونت ندارد که متوجه مشکلات مردم نشود و آنها را نفهمد البته هنرمندانی داریم که درد مردم را یا نمی فهمند یا می فهمند و بازگو نمی کنند اگر نفهمند می شود آنرا به حساب نادانی آنها گذاشت ولی اگر بفهمند و زبان گویای این مردم نباشند، خیانت کرده اند وی اظهار داشت: من می دانم که حاتمی کیا درد مردم و معیشت آنها را دارد. او کارگردانی از دل همین مردم است و دردهای آنها را می بیند، او از آدم ها جدا نیست. این در حالیست که بعضی از دولت مردان ما دغدغه مردم را ندارند، زنده بودن و مردنشان برایشان مطرح نیست. حاتمی کیا درد کشاورزی را به تصویر کشیده که متعلق به طبقه پایین و زحمتکش جامعه است که نادیده گرفته می شود. حاتمی کیا در یک برج عاج سکونت ندارد که متوجه مشکلات مردم نشود و آنها را نفهمد البته هنرمندانی داریم که درد مردم را یا نمی فهمند یا می فهمند و بازگو نمی کنند اگر نفهمند می شود آنرا به حساب نادانی آنها گذاشت ولی اگر بفهمند و زبان گویای این مردم نباشند، خیانت کرده اند و از آنها هیچ اجاقی روشن نمی گردد. حاتمی کیا چنین نیست.
بازیگر «خروج» اضافه کرد: حاتمی کیا در فیلم هایش دست روی موضوعاتی می گذارد که کمتر کسی به آن توجه کرده است. در این میان برخی حتی عذر بدتر از گناه می آورند، کاش این افراد اگر درمان گر درد مردم نیستند حداقل مهر سکوت بر لبشان بزنند. بعضی از مسئولانمان ما هم چنین هستند. برای مثال می گویند پول نداریم و نمی توانیم به مردم رسیدگی نماییم اما اگر توانایی اداره کشور را ندارند بهتر است کنار بروند تا مردم بیش از این سختی نکشیدند.
وی افزود: من به آقای روحانی رأی دادم اما حالا پشیمانم چون اوضاع مردم خوب نیست. همه ما کارکرد آدم ها را می بینیم. اما مگر در این مملکت آدم کارشناس و کاربلد نداریم؟ چرا امور به دست برخی می افتد که سررشته ای ندارند؟ خیلی ها فراری شده اند در صورتیکه سرمایه کشور برای آنها خرج شده اما گویا ما دودستی آنها را تقدیم کرده و گفته ایم آقای آمریکا، آقای کانادا این نخبگان ما مال شما باشد.
تقی پور توضیح داد: اوایل انقلاب فیلمسازانی بودند که فیلم های یک طرفه ای می ساختند اما حاتمی کیا از آن دسته نیست. من نه از حاتمی کیا دفاع می کنم و نه چیز دیگری بلکه این حرف ها را به سبب این می زنم که کارنامه او را بررسی نموده ام. آدم هایی هستند که بنظر می رسد صمیمی ترین ودلسوزترین افراد به خود و کشور هستند اما آنها در باطن، دشمن ترین فرد هستند کاری می کنند که حتی آمریکا هم با ما نمی نماید. این به خاطر این است که اگر به هر چیزی یک طرفه نگاه کنی تبدیل به یک آدم دگم می شوی چنین افرادی فقط حرف خودرا قبول دارند.
در سینمای ایران آدم ها سرجای خود نیستند
این بازیگر پیشکسوت در بخش دیگر از صحبت هایش بیان کرد: در سینمای ما معمولاً آدم ها سرجای خود نیستند. به نظرم حق پیشکسوتان این است که در آثار حضور داشته باشند. نباید آنها را به امان خدا رها کرد به همین جهت در «خروج» می بینیم که چند بازیگر پیشکسوت حضور دارد. نباید این تصور را داشته باشیم که تاریخ مصرف آنها تمام شده است اگر این چنین فکر نماییم پس باید بدانیم که در بین دولت مردان ما افراد زیادی وجود دارند که باید بازنشسته شوند. پس چرا بازنشسته نمی شوند؟
وی در آخر اظهار داشت: «خروج» این روزها به صورت آنلاین اکران می شود در صورتیکه ما قبل از این چنین تجربه ای نداشتیم و حاتمی کیا در این حوزه پیشقدم شد. البته به نظرم در موقعیت فعلی این بهترین راه بود تا فیلم نمیرد و حرف آن بیات نشود ضمن اینکه شنیده ام فروش خوبی هم داشته است. به نظرم دیگران هم می توانند این راه را ادامه بدهند. این نکته را هم باید بگویم که من ساز و کار ورود به این پلت فرم ها برای تماشا را بلد نیستم و نمی دانم چگونه باید وارد سامانه های درخواستی شوم بنا بر این از زمان اکران تابحال موفق به تماشای «خروج» نشده ام.


منبع:

1399/02/09
23:58:31
5.0 / 5
2754
تگهای خبر: زندگی , فیلم , كارگردان , هنرمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
NewsFun
newsfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مجله سرگرمی محفوظ است

مجله سرگرمی

سرگرمی و طنز